Kyselina salicylová

27.10.2015 14:00

Kyselina salicylová – prosím dodržujte tento návod na použitie

Len na vonkajšie použitie

Príprava

Uistite sa, že je vaša pokožka čistá a suchá.

Ak ste použili čistiaci prostriedok na báze mydla, potom sa uistite, že pokožka je dôkladne opláchnutá. Akýkoľvek zvyšok mydla ponechaný  na pokožke bude mať vplyv na účinok peelingového prípravku. V prípade poterby môžete pokožku odmastiť prípravkom na báze alkoholu určeným na čistenie pleti.

 

Aplikácia

Navlhčite vatový tampón v roztoku a jemnými krúživými pohybmi  nanášajte na pokožku.

Vždy začať s 10% koncentráciou 1-2 aplikácie týždenne po dobu 6 týždňov. Ak chcete pokračovať vyššou koncentráciou, nechajte pleť odpočinúť 2-3 týždne. Potom aplikujte 1 krát týždenne 15% (20%) koncentráciu po dobu 6 týždňov. Znova nechajte pleť odpočinúť 2-3 týždne. Potom aplikujte 20% koncentráciu 1 krát týždenne po dobu 6 týždňov. Vynechajte oblasť okolo očí a úst. V prípade potreby použite na ochranu týchto oblastí vazelínu.

Spočiatku nechajte pôsobiť po dobu jednej minúty, potom zvyšujte dobu pôsobenia o jednu minútu pri každej nasledujúcej aplikácii, až po maximálne 6 minút. Ešte neoplachujte. Najskôr naneste neutralizačný gél a aplikujte na tvár. Nechajte pôsobiť ešte minútu. Teraz opláchnite tvár vodou a osušte.

Vezmite prosím na vedomie, že peeling môže spôsobiť podráždenie. Stupeň podráždenia závisí od intenzity peelingu. Ide o úplne bežnú reakciu a možno ju očakávať. Pri ďalších  aplikáciách môžete pozorovať postupné znižovanie intenzity podráždenia. Odporúčame vám vykonať sériu 6 peelingov s aplikáciou raz týždenne. Neskúšajte urýchliť celkový proces skrátením doby medzi aplikáciami peelingu. Pleť potrebuje čas na zotavenie medzi jednotlivými aplikáciami.

 

Starostlivosť po aplikácii
Po aplikácii peelingového prípravku sa môže vyskytnúť začervenanie pokožky. Začervenanie obvykle ustúpi v priebehu 12 hodín. Približne po 12 hodinách môže dôjsť k pnutiu pokožky. Pokožka tiež môže byť suchšia ako zvyčajne. Táto reakcia je očakávaná. Pre zmiernenie týchto nežiaducich účinkov odporúčame použiť niektoré z našich hydratačných krémov.

Niektorí užívatelia po peelingu nemusia pozorovať začervenanie pokožky, ani ich pokožka nemusí byť na pocit obzvlášť suchá. To však neznamená, že peeling nefunguje. V závislosti od intenzity peelingu a stavu vašej pleti môže dôjsť k olupovaniu povrchovej vrstvy pokožky. Avšak len nepatrné olupovanie pokožky nie je dôvodom na znepokojenie.

Po aplikácii chemického peelingu je pokožka náchylnejšia na poškodenie slnečným žiarením. Vyhýbajte sa slnku a chráňte svoju pokožku pred slnečným žiarením tak, že miesto aplikácie zakryjete a zároveň použijete ochranný krém s minimálnym faktorom SPF 15. Neopaľujte sa nasledujúce 4 týždne od poslednej aplikácie.

Nepoužívať mastný krém na báze minerálnych olejov, titán a zinok, lebo môžu upchať póry a spôsobiť vyrážky. Ak ale máte svoj krém alebo prírodný olej a ste si istá, že vám vyhovuje a neupcháva póry, kľudne ho používajte. Prírodné oleje, ktoré máte vyskúšané, samozrejme môžete používať. Pre aknóznu pleť sú najvhodnejšie prírodné krémy a oleje bez umelej chémie. To platí aj pre mydlá apod.

 

 

 

Upozornenie!

Peeling nie je vhodný pre každého. 24 hodín pred použitím prosím vykonajte test znášanlivosti. Naneste trochu prípravku na nenatieranú časť  pokožky (ideálne na oblasť hneď za uchom). Počkajte 24 hodín a v prípade, že pokožka je v poriadku a bez výrazného začervenania alebo neprimeraného zápalu, môžete začať s aplikáciou prípravku na pleť. 

Neaplikujte chemický peeling

- ak oblasť pokožky, na ktorú chcete naniesť prípravok, vykazuje niektorú z týchto vlastností: porušená pokožka, škrabance, odreniny, opary alebo bradavice,
zápalové stavy ako je ekzém, dermatitída, psoriáza, ružienka, atď.

-ak ste podstúpili rádioterapiu alebo chemoterapiu počas  predchádzajúcich 6 mesiacov

-ak ste užívali lieky na predpis, ako sú Roaccutane, Retin-A alebo podobné lieky na báze Vitamínu A počas  posledných 8 týždňov

-ak máte v anamnéze keloidné jazvy

-ak ste mali tetovanie v predchádzajúcich 8 týždňoch

-ak ste tehotná, dojčíte

- ak ste alergický na aspirín,
-ak užívate lieky na riedenie krvi

-ak trpíte Raynaudovou chorobou al. diabetes mellitus

 

Počas vašej série peelingov a nasledujúcich aspoň 5 týždňov po poslednej aplikácii nepoužívajte žiadne iné  značky peelingových produktov. Ak budete chcieť absolvovať procedúry v kozmetickom salóne, informujte vašu kozmetičku alebo lekárku o použití chemického peelingu, ak ešte neubehlo 5 týždňov. No väčšina procedúr sa neodporúča kombinovať s chemickým peelingom. 

Produkty je možné kúpiť na  www.stalekrasna.sk/chemicky-peeling/  

Vyhľadávanie

[google7343f7afa16f694f.html]

Online katalóg aromaterapeutickej prírodnej kozmetiky Nobilis Tilia: issuu.com/nobilis/docs/katalog2021_listov_n__www_-_issuu.

Všetky produkty z katalógu vieme odoslať v priebehu 5 pracovných dní. 

Objednávať môžete emailom kontakt@stalekrasna.sk


 

© 2013 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode